Slide background

Slide background

Tervetuloa!

Vain 50km Helsingistä

Slide background

LOMAN TARPEESSA?

Rentoutumista suomalaisessa järvimaisemassa

Slide background

Tervetuloa!

Vain 50km Helsingistä
www.kotoranta.fi

AJANKOHTAISTA

Tule mukaan tukemaan Lomakoti Kotorannan toimintaa ja vapaaehtoistyötä!
Haluatko tukea Lomakoti Kotoranta ry:n lomatoimintaa ja arvokasta vapaaehtoistyötä lahjoituksin juhlavuotenamme?
d2
Saamamme lahjoituksin turvin voimme myöntää tuetun lomatoiminnan omavastuuosuuksia vähävaraisille ja tuen tarpeessa oleville loman viettoon Lomakoti Kotorannassa. Tuemme toiminnallamme lomalla olevien jaksamista arjen huolien keskellä, mm. lapsiperheitä, työttömiä, nuoria ja erityisryhmiä. Pyrimme lomaohjelmia ja toimintaamme jatkuvasti kehittämällä vaikuttamaan arjessa jaksamiseen ja selviytymiseen. Tukenamme ja apunamme tässä työssä on kasvava vapaaehtoisten toimijoiden joukko.
Pienistäkin tukipuroista kasvaa vuolaasti virtaava joki, kaikki tuki on tervetullutta!
Mahdolliset lahjoitukset ja juhlavuoden huomionosoitukset pyydämme ystävällisesti osoittamaan tilillemme: Nordea, FI45 1375 3000 1017 65.
Kiitos avustasi!
Johtokunta

TIETOA TUETUISTA LOMISTA

Tuetulle lomalle myönnetään lomatukea taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Tuetulla lomalla asiakas maksaa 5 vuorokauden lomasta omavastuuosuuden 90 €. Alle 16-vuotiaista ei omavastuuosuutta.
Lomaviikolla tarjoamme asiakkaalle majoituksen, täysihoidon sekä virkistävää lomaohjelmaa – siis täydelliset puitteet sekä mahdollisuudet rentoutumiseen ja lomailuun!

Lomakoti Kotorannan tuetut lomat myöntää Hyvinvointilomat Ry. Lisätietoja tuetuista lomista saat ottamalla yhteyttä Lomakoti Kotorantaan tai Hyvinvointilomiin: Hyvinvointilomat Ry – yhteystiedot.

Hakulomakkeen voi täyttää sähköisesti:

Sähköinen hakulomake

tai lataa tulostettava ja postitettava lomatukihakemus:

Lomatukihakemus

Tuetut lomat

Lomatuki myönnetään taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Tuetulla lomalla asiakas maksaa 5 vuorokauden lomasta omavastuuosuuden 90 €. Alle 16-vuotiaista ei omavastuuosuutta.
Lomaviikolla tarjoamme asiakkaalle majoituksen, täysihoidon sekä virkistävää lomaohjelmaa – siis täydelliset puitteet sekä mahdollisuudet rentoutumiseen ja lomailuun!

Lomakoti Kotorannan tuetut lomat myöntää Hyvinvointilomat Ry. Lisätietoja tuetuista lomista saat ottamalla yhteyttä Lomakoti Kotorantaan tai Hyvinvointilomiin: Hyvinvointilomat Ry – yhteystiedot.

Hakulomakkeen voi täyttää sähköisesti: Sähköinen hakulomake tai lataa tulostettava ja postitettava lomatukihakemus: Lomatukihakemus

Lomajakson ohjelma

Tuetut lomajaksot alkavat tulopäivänä lounaalla, jonka jälkeen infotilaisuudessa tutustutaan loman ohjelmaan. Lähtöpäivänä tarjoamme aamiaisen, johon virkistävä lomailu päättyy.

Tuetun loman asiakkaat majoittuvat viihtyisissä 2 hengen majoitushuoneissa lomakodin päärakennuksessa.

Lomajakson ohjelma muodostuu mukavasta yhdessä puuhailusta, esimerkiksi: ulkoilua ja jumppaa sisällä sekä ulkona,
tietovisailuja ja kilpailuja, laulua ja naurujoogaa, luentoja ja rentoutumista – ihan asiakkaiden toiveiden mukaan.

Lomajakso suola ovat iloiset loma-asiakkaat. Yhdessä henkilökunnan kanssa puuhastellen syntyy kaikille mukava ja leppoisa lomatunnelma.

Kotorannan mahtavat maastot ja puitteet tuovat varmasti elämyksiä jokaisen asiakkaan lomanviettoon. Päivällinen sijaan voidaan herkutella vaikkapa rapuja Sääksjärven rannalla,loimuttaa lohta grillikatoksella tai halstrata oman järven ahvenia kodassa. Viimeisenä iltana tunnelma huipentuu illanviettoon esimerkiksi viulistin viihdyttäessä grillikatoksella letunpaiston lomassa.

Lomailuun Kotorannassa voit tutustua ennakkoon jo lukemalla infokirjeen, mikä postitetaan sinulle noin kaksi viikkoa ennen loman alkua.

Omatoimista vapaa-ajan viettoa

Kiljavannummen luonto ja sijainti Sääksjärven rannalla antavat erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja ulkoiluun. Hyvät kunnan ulkoilureitit lähistöllä tarjoavat mahdollisuuden vaikkapa sauvakävelylenkkiin luonnon helmassa. Asiakkaillemme on käytössä soutuveneitä, joilla voi tehdä souturetken vaikkapa Mustasaareen tai lainaamme kalastusvälineitä kalaretkelle.Omatoimiseen vapaa-ajanviettoon on lisäksi tarjolla paljon erilaisia pihapelejä, frisbeegolfrata, polkupyöriä, kaksi pelikenttää pallopeleille ja pihashakkilauta.

Onkohan Sääksjärvessä edes kaloja? Tiedätkö, mikä on järvestä suurin nostettu kala? Ennätystä taitaa pitää yllä naapurin asukas, joka kesällä 2008 nosti järvestä komean hauen, painoa oli 20,4 kiloa. Yritäppäs pistää paremmaksi…

Nurmijärven kunnan alueella on paljon matkailu- ja luontoaktiviteetteja, joihin on mukava tutustua omatoimisesti, esimerkiksi vesipuisto Serenaan on matkaa noin 20 km, Rajamäen uimahallille 5 km. Strutsitarhalle noin 10 km ja alpakkatilalle on matkaa 15 km. Lähistöllä on lisäksi useita hevostiloja, joissa on ratsastusmahdollisuus.

Omatoimiseen vapaa-ajan viettoon vinkkejä ja linkkejä:

www.nurmijarvi.fi/vapaa-aika_ja_kulttuuri/matkailu

www.serena.fi

www.aliollinalpakkatila.fi

www.agrocenter.fi

www.pirunpaja.com

www.ponyla.net/Solsikke

www.rajamaen-uh.fi

www.bowlinghouse.fi

www.kinojuha.com

www.kivijuhlat.fi

www.taabor.fi

www.nt-museo.net

www.ruusulinna.net

Saunat

Saunarakennuksemme, hirsirakenteinen rantasauna takkahuoneineen sijaitsee sananmukaisesti Sääksjärven rannalla – ettei jopa ihan vetten päällä. Loma-asiakkaillemme saunat lämpenevät vähintään kaksi kertaa lomaviikon aikana.

Rantasaunassamme on iso sauna, jossa mahtuu kerrallaan ottamaan löylyjä toistakymmentä asiakasta, sekä pikku sauna muutamalle asiakkaalle. Saunojen välissä on takkahuone, jossa on mukava viettää iltaa takkatulen ääressä saunomisen lomassa.

Lisämausteen saunomiseen tuo pulahtaminen viilentävään Sääksjärveen tai lämpimään kylpytynnyriin. Tynnyri lämpiää loma-asiakkaille veloituksetta pienen talkoohengen voimin.

Saunomisen lomassa on mukava harrastaa vesiliikuntaa – niin lasten kuin aikuisten. Lainaamme asiakkaillemme vesijuoksuvöitä järvijumppaan, porukalla voi pelailla vaikkapa järvilentopallo-ottelun tai muuten vaan nauttia uimisesta.

Ajo-ohjeet

Omalla autolla Helsingin suunnasta:

Aja Hämeenlinnan moottoritietä (3-tie) Hämeenlinnan suuntaan
Nouse liittymästä ’Klaukkala’
Aja suoraan Klaukkalan ja Perttulan läpi Röykkään
Käänny junaradan jälkeen oikealle risteyksestä ’Kiljava’. Aja noin 5 km.
Vasemmalla puolella on sininen opastetaulu, jossa lukee muun muassa: Lomakoti Kotoranta, Kiljava-opisto, käänny risteyksestä vasemmalle.
Mäen päällä tie haarautuu Kiljava-opiston opastetaulun edestä.
Taulun vieressä on pieni musta kyltti vasemmalle, Lomakoti Kotoranta.
Käänny vasemmalle ja aja tietä suoraan eteenpäin muutama sata metriä.
Nyt olet Lomakoti Kotorannan pysäköintialueella!

Omalla autolla Tampereen ja Hyvinkään suunnasta:

Aja Hämeenlinnan moottoritietä (3-tie) Helsingin suuntaan.
Nouse liittymästä ’Hanko-Porvoo’(tie nro 25) ja käänny oikealle.
Aja Hanko-Hyvinkääntietä Hangon suuntaan.
Käänny risteyksestä ’Rajamäki’ vasemmalle.
Aja noin parin kilometrin verran ja saavut Rajamäen keskustaan.
Käänny oikealle risteyksestä ’Kiljava’, vasemmalle puolelle jää Shell-huoltasema ja S-Market Aja noin 5 km.
Oikealla puolella on sininen opastetaulu, jossa lukee muun muassa: Lomakoti Kotoranta,
Kiljava-opisto, käänny risteyksestä oikealle.
Mäen päällä tie haarautuu Kiljava-opiston opastetaulun edestä.
Taulun vieressä on pieni musta kyltti vasemmalle, Lomakoti Kotoranta.
Käänny vasemmalle ja aja tietä suoraan eteenpäin muutama sata metriä.
Nyt olet Lomakoti Kotorannan pysäköintialueella!

Linja-autovuorot lomakoti Kotorantaan lähtevät Helsingin linja-autoasemalta.
Autosta jäädään pois Kiljavan opiston edessä olevalla pysäkillä, josta kävelymatkaa Kotorantaan noin 300 metriä.

Helsingistä lähtevät vuorot:
MA-PE Linja-auto nro 480 lähtee klo 10:00 laiturilta 13
LA Linja-auto nro 455 lähtee klo 11:15 laiturilta 13
SU Linja-auto nro 465 lähtee klo 10:30 laiturilta 12

Linja-auto Kiljavalta Helsinkiin Kiljavan opiston pihalta:
MA-PE Linja-auto nro 57 lähtee klo 9:07 (Opiston puoleinen pysäkki)
LA Linja-auto nro 57 lähtee klo 12:54 (Opiston puoleinen pysäkki)
SU Linja-auto nro 457 lähtee klo 11:30 (Opiston puoleinen pysäkki)

Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia, joten tarkista vuoron lähtöaika: Matkahuolto puh. 0200 4000 tai www.matkahuolto.fi

Ajo-ohjeet sekä tarkempi reittihaku:

Ajo-ohjeet ja reittihaku Lomakoti Kotoranta

Hieronnat, terapiat ja hoidot

Loma ei ole lomaa, jos ei itseään hemmottele! Yleisimpiä hoitoja, kuten hierontaa sekä kosmetologin palveluja,
on mahdollista saada aina lomajaksojen aikana. Muita hoitoja ja palveluita, kuten reikihoitoa, intialaista päähierontaa, vyöhyketerapiaa ja kampaajan palveluita, on saatavilla kausiluonteisesti.

Hoitoihin ilmoittaudutaan ensimmäisenä lomapäivänä. Jos ilmoittautujia on vähintään kolme lomalaista, saapuu hoitaja lomaohjelman puitteissa sopivana ajankohtana paikalle.

Hieroja ja urheiluhieroja Seppo Jokinen on valmistunut Suomen Urheiluopistosta. Klassisen- ja urheiluhieronnan lisäksi hän antaa opastusta lihashuollosta, liikunnasta, ravinnosta, terveellisistä elämäntavoista sekä ergonomiasta. Kotisivut: Hieroja Seppo Jokinen

Taikajalkojen hoitaja Minna Paljakan taitavissa käsissä niin jalat, kädet kuin kasvot saavat hemmottelua. Lomalla kun on aikaa, voit ottaa vaikkapa ripsien pidennykset samalla.

Taikajalkojen Taikahuone sijaitsee Lopen keskustassa, mutta tarvittaessa Minna tulee myös Kotorantaan. Kotisivut: Taikajalat

Vapaaehtoistyö

Koko Kotorannan historian, yli 65 vuoden ajan, on vapaaehtoistyöllä ollut merkittävä rooli toiminnassamme. Vaikka osaava henkilökunta huolehtii asiakkaidemme hyvinvoinnista, tarvitaan apua monenlaisiin tehtäviin. Tarjolla on runsaasti monenlaista puuhasteltavaa jokaisen omíen mieltymyksien ja halujen mukaan: asiakkaiden auttavana kätenä tai kuuntelevana korvana, talkooapua tai vaikkapa korjaus- ja kunnostustöitä niin kiinteistössä kuin piha-alueilla.

Lue vapaaehtoistyöstä tarkemmin:Vapaaehtoisten tehtäviä

Vapaaehtoistyöntekijöillemme järjestämme säännöllisesti erilaisia koulutuksia. Koulutusohjelmassa on ollut muun muassa:

-tutustumismatkoja muihin lomakoteihin
-alkusammutusharjoituksia
-ensiapu-valmennusta
-turvallisuuskoulutuksia

Vapaaehtoistyöntekijämme saavat vaivan palkaksi vatsan täyteen maittavaa kotiruokaa, mahdollisuuden nauttia iloisten loma-asiakkaiden ja henkilökunnan seurasta sekä Kotorannan mahtavista puitteista ja maastoista. Yhteisissä ideariihi -illoissa ja vapaaehtoisten yhteisissä illanvietoissa pääset myös tutustumaan muihin vapaaehtoistyöntekijöihimme.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, niin ota yhteyttä:

Sari Putkonen, lomakodin johtaja

Tervetuloa mukaan Kotorannan iloiseen joukkoon!

Vapaaehtoistyöstä voit lukea myös:

www.kansalaisareena.fi